A safe space for unsafe thinking
Arbejder du inden for kulturbranchen på en institution, kulturskole, offentlig myndighed, brancheorganisation, universitet eller som iværksætter?
Har du lyst til at arbejde med publikumsudvikling, organisationsudvikling og social forandring?
CKI arbejder for at støtte kultursektoren gennem kompetenceudvikling på kulturinstitutioner af enhver art, samt policy udvikling, og vi arbejder med alle niveauer af organisationen.
Når du arbejder med os, indgår du i et partnerskab, hvor empati og samskabelse er nøgleordene. Vi tror ikke på at ‘one size fits all’ – vi lærer dig derimod at sy dit eget tøj.
CKI indgår i dialog og udvikler i samarbejde med dig og din organisation med respekt for jeres faglighed og en forståelse for, at reel forandring tager tid og kan være svært. Vi leverer et unikt greb og en række konkrete værktøjer, som kan gøre jeres organisation skarpere på jeres arbejde med publikum.
Se her, om vores ydelser er noget for jer:
CKI TILBYDER
PUBLIKUMSUDVIKLING
På CKI ser vi publikumsudvikling som en vigtig del af en organisationsudvikling, og derfor kan et publikumsudviklingsforløb se meget forskelligt ud fra sted til sted. CKI tilbyder et skræddersyet forløb til din organisation, der møder de unikke behov, du eller I har. Et forløb vil i alle fald starte med en grundig analyse af organisationen, hvor vi kortlægger hvilke kompetencer, der er i organisationen, og hvad behovet for publikumsudvikling er. Det kan for eksempel være
- Markedsudvikling: At få nye publikummer til et eksisterende program
- Markedsgennembrud: At få flere publikummer, som er ligesom dem i jeres eksisterende program, eller gøre det nuværende publikum mere aktivt
- Nuancering: Et nyt program for at nå en ny slags publikum
- Produkt- og programudvikling: Et nyt program eller tilbud til et eksisterende publikum
- Oversættelse af publikumsdata: Vi hjælper med at tolke og fordybe den indsigt I kan få gennem billetdata, bruger- og opinionsundersøgelser.
Uanset hvilken vej, I ønsker at gå, så er det vigtigste, at hele organisationen går samlet. Derfor vil et forløb oftest kræve deltagelse fra så mange afdelinger som muligt på tværs af organisationen. Et forløb kan se ud på flere måder alt efter tid og ressourcer, og her kan vi afholde en eller flere workshop(s), eller vi kan hjælpe jer med at foretage egentlige publikumsundersøgelser.
Ønsker man et længere, mere omfattende og fordybende forløb, så anbefaler vi et ACED forløb. Læs mere nedenfor.
AUDIENCE CENTERED EXPERIENCE DESIGN (ACED)
ACED programmet tilbyder en unik mulighed for styrke jeres organisations kompetencer og kapacitet i forhold til at inddrage, samskabe og udvikle jeres kerneområde i relation til jeres publikumsmål og muligheder.
Med ACED tager vi afsæt i værktøjer, som er udviklet siden 2011 i tværeuropæiske og nordiske kompetence- og forskningsprojekter.
Et ACED-forløb er et unikt forløb, hvor vi sammen med alle niveauer af jeres organisation kortlægger den bedste strategi og de bedste metoder for jeres publikumsrelaterede arbejde. Der designes et forløb i tæt dialog med ledelsen på institutionen. Målet er at skræddersy en proces, som kommer så tæt på jeres operationelle praksis som muligt og derfor kan arbejde med de faktiske dilemmaer og udfordringer I brydes med. I et fuldt skaleret forløb indebærer det bl.a.:
- Kortlægning af organisationens styrker, udfordringer og potentialer
- Segmentering jeres eksisterende og ønskede målgruppe(r)
- Identifikation af nye/flere brugergrupper
- Identifikation af potentielle partnerskaber
- Design af udviklingsforløb med fokus på samskabelse med brugerne, både eksisterende og nye
- Formulering af strategi for jeres arbejde med publikumsudvikling
- Enkle værktøjer til det videre arbejde og fortsatte fokus
Målet med et ACED-forløb er læring gennem praksis, når medarbejdere og ledelse gennemgår iterative processer, der efterfølgende kan anvendes igen og igen. De metoder, vi anvender, vil I kunne bruge i institutionen efterfølgende. ACED er designet så det kan fungere på tværs af æstetiske og institutionelle praksisser og vil kunne rumme såvel store institutioner med nationale og regionale opdrag som små og mellemstore institutioner lokalt og regionalt.
På CKI går vi helt tæt på og vi involverer hele organisationen for på den måde at facilitere reel organisationsudvikling med publikum og brugeren som omdrejningspunkt.
Konkret indebærer et ACED-forløb 6 workshops med en forudgående interviewdel, supervison og efterfølgende forankring. De 6 workshopper bygges op over en designproces, som i grove træk ser ud som:
- WS#1: Unfreeze: En øjebliksstatus, forudsætninger for strategisk udvikling
- WS#2: Empathise: Målgruppeforståelse, metoder og værktøjer.
- WS#3: Define: Mål og fokus på hvad, hvorfor og for hvem.
- WS#4: Ideate: Idegenerering og -udvikling.
- WS#5: Prototype: Format, indhold og ramme.
- WS#6: Embed & Deliver: Gennemførsel, forankring og gentænkning
Du kan læse mere om ACED her på den hjemmeside, vi har udviklet sammen med vores internationale partnere i ADESTE+.
INTERKULTUREL KOMPETENCEUDVIKLING
CKI etableredes oprindeligt for at styrke og understøtte diversiteten i dansk kulturliv. Målet har været at kompetenceudvikle danske kulturaktører og institutioner i forhold til at arbejde med en mere interkulturel praksis i forhold til såvel udvikling af program som i relation til publikum, brugere og samfund.
I dag arbejder vi derfor meget i partnerskaber med en række andre aktører i det interkulturelle felt, for at sikre en kompetencedrevet flerstemmighed i forhold til den rådgivning og procesfacilitering, vi tilbyder.
Vi rådgiver kultur- og kunstinstitutioner og laver workshops om bl.a.
- Interkulturelle kompetencer (forståelse af feltet)
- Hybride formater
- Nye formater inden for produktion og programmering
- Nye partnerskaber, netværksudvikling og samskabelsesmetoder
- Rekruttering
- Oversættelse af interkulturel teori til praksis – hvordan og til hvem rækker man ud?
Vi tilbyder inspirationsoplæg og keynotes samt rådgivning for institutioner, organisationer, netværk og myndigheder.
KULTUR, DEMOKRATI OG POLITIK
På CKI arbejder vi for at styrke det kulturelle demokrati og derved også kulturens betydning for udviklingen af vores samfund. Gennem kurser, undervisningsprogrammer, netværksmøder, seminarer og konferencer og gennem formidlingstiltag såsom artikler, interviews og podcasts, arbejder CKI for at fastholde en bevidsthed om kulturel mangfoldighed og publikum på dagsordenen på alle niveauer i Danmarks og Nordens kulturliv, og her især med fokus på den offentligt finansierede del af kulturlivet.
Vi arbejder ud fra UNESCOs Convention on the Protection and Promotion of the Diversity of Cultural Expressions (2005) for at alles ret til at blive hørt og se sig selv repræsenteret, deltage i og udtrykke sig gennem kunst og kultur som individ eller sammen med andre, uanset etnisk baggrund eller kulturelle vaner og præferencer.
Vi har i mere end 15 år rådgivet og arbejdet sammen med
- Kommuner i særligt Danmark, Norge og Sverige
- Regioner i Danmark og Norden
- Myndigheder (ministerier, kulturråd, styrelser o.lign.) i og udenfor Norden
- Interesseorganisationer
- Branche- og genreorganisationer
I forbindelse med udviklingen af nye kulturpolitikker eller tiltag har vi bl.a. faciliteret borgerinddragelsesforløb, lavet interessentanalyser og rammesat mål- og fokus udvikling.
UNDERSØGELSER OG RESEARCH
Vi assisterer både vidensinstitutioner, universiteter og offentlige aktører i forskellige former for research, herunder bl.a.
- Publikumsundersøgelser
- Markedsanalyse
- Forskning i publikumsadfærd, kulturpolitik og organisationsprocesser i kulturlivet
- Action research oftest koblet til konkrete projekter og programmer
På baggrund af vores erfaring i feltet kan vi levere oplæg, artikler og rapporter samt producere og understøtte viden til forskere i Danmark, Norden og Europa. Da CKI ikke selv har forskere ansat sker dette altid i et samarbejde med en eller flere forskningsinstitutioner.
SEMINAR- OG KONFERENCEDESIGN
Har du planer om, eller ønsker du at afholde en konference, et symposium eller et seminar for institutioner, organisationer, myndigheder og andre i feltet, så kan vi hjælpe med
- Formatdesign, tematisering og planlægning
- Konferenceproduktion og -facilitering
- Afholdelse af keynotes
- Moderere samtaler og hele arrangementer
- Workshops
- Udvælge og kontakte relevante talere fra hele vores danske, nordiske og europæiske netværk af eksperter inden for den kulturelle sektor
CKI har mange års erfaring med at udvikle, gennemføre og afrapportere både store og små konferencer og seminarer. Som partner i Arts & Audiences konferencerne har vi produceret store konferencer i hele Norden og gennem ADESTE+ i Europa og i online formater.
KULTURSKOLE OUTREACH
På CKI har vi igennem flere år arbejdet med udvikling af kulturskolernes outreach. Vi har engageret os i dette arbejde på grund af kulturskolernes særlige rolle i vores samfund samt de forhold, de eksisterer under.
Gennem et nordisk samarbejdsprojekt har vi været med til at udforme en række anbefalinger til kulturskoler i Norden, som handler om alle børn og unges ret til at deltage i og prøve at udtrykke sig gennem et kulturelt udtryk.
Vi tilbyder kulturskoler
- Rådgivning omkring outreach og mulige partnerskaber
- Længerevarende strategiske udviklingsforløb
- Inspirationsoplæg og workshops
Vi kigger altid på skolernes forudsætninger for at kunne designe de bedst mulige forløb i en ramme, som ræsonnerer med skolens mål og kommunens ønsker for kulturskolen.
PROJEKTUDVIKLING
Vi indgår i en række danske, nordiske og europæiske netværk omkring kompetence- og metodeudvikling inden for publikumsudvikling, interkultur, inklusion og brugerinddragelse.
Vi har mange års erfaring med udvikling af projekter med både Nordiske og EU midler.
Vi stiller os derfor gerne til rådighed som videnspartnere i tværfaglige udviklingsprojekter, nationalt som tværnationalt, hvor vores kompetencer, erfaring og formål kan bidrage til at udvikle projektet.
Vi har en lang erfaring med
- At udvikle idéer og skrive ansøgninger til såvel danske som nordiske og EU fonde og støtteprogrammer
- At arbejde i såvel små som store Nordiske og europæiske netværk og partnerskaber.
- Dokumentationsforløb koblet til projektgennemførsel og med evaluering af projekternes indholdsmæssige dimension.
Det er lykkedes os på fem år at vende udviklingen. I dag er flertallet af vores publikummer, når man ser på en sæson, fra Nørrebro. Det er klart, at CKI har hjulpet med til at bevidstgøre os og nedfælde en meget klar strategi og givet os nogle meget klare redskaber.
Det har været en stejl læringskurve, men hold da op hvor er vi blevet skarpere!
Med den här processen har vi som organisation fått syn på och lärt oss massor om vad vi behöver göra för att få ett större publikt fokus i vårt arbete och på så sätt bli en ännu mer angelägen konsthall.
We have had several consultants to work with in our house but the empathy that you guys deliver makes an outstanding impression on us. You opened up for different conversations by creating trust and handing us a listening ear. The prototypes of the Wheel of Consideration and the Journey of the Organisation have opened up for essential discussion including more staff than we have done before.
Tusind tak for et virkelig spændende arrangement. Jeg var til en række arrangementer i sidste uge, der alle sammen havde et islæt af publikumsudvikling i sig, men CKIs arrangement adskilte sig ret markant ved at hæve blikket op mod nogle grundlæggende spørgsmål om, hvad det er vi ønsker at opnå og for hvis skyld. Det gav meget stof til eftertanke.